Key project 2022

Nieuw in 2022: het batterijportaal

Met de toename van elektrische auto’s komen er steeds meer afgedankte batterijen vrij voor hergebruik of verantwoorde recycling. Daarom heeft ARN in 2022 een online batterijportaal ontwikkeld en gelanceerd waarmee bedrijven batterijen uit elektrische auto’s kunnen aanmelden voor inzameling en recycling.

In een paar simpele stappen kunnen autodealers, maar ook autodemontagebedrijven, een batterij aanmelden op batterijen.arn.nl. De aanmelder ontvangt een bevestiging van de aanmelding en de batterij wordt binnen zeven werkdagen opgehaald, waarna hij veilig en duurzaam wordt gerecycled door professionele bedrijven.

Een deel van de aandrijfbatterijen krijgt een tweede leven, een ander deel gaat naar recyclingbedrijven. Om aan deze service deel te kunnen nemen, moet de auto-importeur aangesloten zijn bij ARN voor de inzameling en recycling van lithium-ion startaccu’s en aandrijfbatterijen.

Deel dit artikel:
Verder lezen

Sustainable Development Goals

Voor het vijfde jaar legt ARN zichzelf langs de meetlat van de Sustainable Development Goals (SDG’s) met in het achterhoofd het motto ‘lean and green’. De hiernaast afgebeelde, gekleurde SDG’s zijn specifiek van toepassing op de inhoud van dit artikel.

SDG_07_Colour.jpg
SDG_07_Colour.jpg
SDG_08_Colour.jpg
SDG_08_Colour.jpg
SDG_09_Colour.jpg
SDG_09_Colour.jpg
SDG_12_Colour.jpg
SDG_12_Colour.jpg
SDG_17_Colour.jpg
SDG_17_Colour.jpg