Trainingen en cursussen

Samen met ARN jezelf blijven ontwikkelen

Jezelf blijven ontwikkelen staat bij ARN voorop – of medewerkers nu een individuele opleiding volgen die aansluit bij hun werkzaamheden of dat het om een collectieve training gaat om het bewustzijn te vergroten.

Inhoudsopgave

Zo volgden alle medewerkers in 2022 een ISO-awareness training. Deze training is ontworpen en ontwikkeld om het bewustzijn van de nieuwe ISO 9001:2015-standaardvereisten te vergroten en tegelijkertijd basiskennis op te doen van kwaliteitsmanagementsystemen in het algemeen. Naast deze training was er ook voor iedereen een cybersecuritytraining. Vooraf is er door een extern bedrijf een testmail gestuurd om te kijken hoeveel mensen er op de link zouden klikken. Het experiment heeft iedereen weer even op scherp gezet voor de mogelijke gevaren online. En dat is dan ook precies de bedoeling van deze collectieve trainingen: het creëren van bewustzijn.

Ook is een aantal medewerkers vorig jaar meegenomen in de mogelijkheden en het gebruik van de nieuwe dashboards voor Besluit beheer autowrakken (Bba) en Besluit beheer batterijen (Bbb). Met behulp van deze dashboards kunnen collega’s analyses en rapportages maken van alle bij ARN beschikbare data, waardoor zij gerichter en efficiënter kunnen werken en bepaalde ontwikkelingen in de operatie eerder signaleren.

Alle medewerkers volgden in 2022 een ISO-awareness training.

“De wereld om ons heen verandert snel. Daarom is het belangrijk dat je je als medewerker blijft ontwikkelen”

Robin Hilhorst, Financieel Controller ARN

Individuele opleidingen

Naast de collectieve trainingen hebben verschillende medewerkers individueel een training of opleiding gevolgd: van een BHV-cursus tot een cursus Engels en van een opleiding tot preventiemedewerker tot een leiderschapstraining. Daarnaast volgen mensen regelmatig, als het relevant is voor hun werkzaamheden, online een webinar of workshop. Vanuit de directie van ARN wordt ontwikkeling in de breedste zin van het woord gestimuleerd. Collega’s die een opleiding willen volgen, kunnen hiervoor een voorstel indienen bij hun leidinggevende. Het initiatief hiervoor ligt bij de medewerkers zelf.

Robin Hilhorst, leidinggevende van de afdeling Finance van ARN: “De wereld om ons heen verandert snel. Daarom is het belangrijk dat je je als medewerker blijft ontwikkelen. Alleen zo kun je meegaan met bijvoorbeeld veranderingen op het gebied van automatisering. Als je je niet ontwikkelt, blijf je stilstaan. En dat wil niemand, toch?”

Deel dit artikel:
Verder lezen

Sustainable Development Goals

Voor het vijfde jaar legt ARN zichzelf langs de meetlat van de Sustainable Development Goals (SDG’s) met in het achterhoofd het motto ‘lean and green’. De hiernaast afgebeelde, gekleurde SDG’s zijn specifiek van toepassing op de inhoud van dit artikel.

SDG_07_Colour
SDG_08_Colour
SDG_08_Colour
SDG_09_Colour
SDG_12_Colour
SDG_17_Colour
SDG_17_Colour